Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Το κόκκινο κρασί και η σιλουέτα μας.


Μία ώρα άσκησης στο γυμναστήριο ισούται με την κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα που διεξήγαγαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ευεργετικές ιδιότητες μιας ουσίας

που συναντάμε στο κόκκινο κρασί και ονομάζεται ρεσβερατρόλη, έχουν την ίδια αξία με αυτές της άσκησης στο γυμναστήριο.

Με βάση τον Jason Dyck που ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας, τα συγκεκριμένα πορίσματα, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό όσους δυσκολεύονται να ασκηθούν. Η ουσία ρεσβερατρόλη, μετά από πολύχρονες δοκιμές σε ποντίκια, απεδείχθη ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί και σε διαβητικούς. Αν και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα αποδειχθούν θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο με το αν έκανε σκληρή και συστηματική γυμναστική.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες και συζητήσεις αναφορικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού. Ειδικότερα, έχει αποκαλυφθεί πως αυτοί που καταναλώνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο.
Συμπληρωματικά, το κρασί είναι αντιγηραντικό, κάνει καλό στην καρδιά, έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη.
Για τους λάτρεις του κρασιού τέτοιου είδους έρευνες είναι εξαιρετικά ευχάριστες, παρ όλα αυτά όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο στην κατανάλωση. Ούτως ή άλλως οι ερευνητές ανέφεραν πως τα οφέλη προκύπτουν, όταν πίνουμε μόνο ένα ποτήρι κρασί μαζί με το δείπνο μας όχι περισσότερο και μια ισορροπημένη διατροφή ίσως είναι το σημαντικότερο.
Εκτός από το κόκκινο κρασί, ρεσβερατρόλη περιέχουν τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, το μπλε μύρτιλο και τα καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου