Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Προσοχή! Καρκινογόνα ουσία σε παιδικές σοκολάτες.

Ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός γερμανικός οργανισμός, μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε σε δημοφιλή σνακ και σοκολάτες διαπίστωσε την ύπαρξη επικίνδυνης ουσίας που προκαλεί καρκίνο.

Σύμφωνα με το rt.com, η οργάνωση Foodwatch αποκάλυψε ότι σοκολάτες Kinder και άλλες δύο μάρκες περιείχαν πιθανώς καρκινογόνα ουσία.
Μάλιστα, η οργάνωση ζήτησε από τις εταιρείες την ανάκληση των συγκεκριμένων προϊόντων και την απόσυρσή τους από την αγορά. Πρόκειται για τις σοκολάτες: Kinder Riegel, Fioretto Nougat Minis και Sun Rice Classic Schokohappen.
Σύμφωνα με την Foodwatch, τα δείγματα που εξετάστηκαν περιείχαν το - επικίνδυνο για κατανάλωση από τον άνθρωπο - αρωματικό ορυκτέλαιο (MOAH), ωστόσο οι τρεις εταιρείες διστάζουν να αποσύρουν τα προϊόντα τους από την αγορά.
"Οι εταιρείες ευθύνονται για βαριά αμέλεια. Αντί να αποσύρουν τα επικίνδυνα προϊόντα από τα ράφια και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, εκείνες υποστηρίζουν ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα", δήλωσε ο John Heeg, εκπρόσωπος της Foodwatch.

"Δεν υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα ύπαρξης πετρελαιοειδών σε τρόφιμα για κατανάλωση", αναφέρει ο Heeg στην γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας "The Local", επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία έχει κατατάξει τις MOAH στις "πιθανώς καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες ουσίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου