Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Οχι γάλα στις γάτες μας.

Για κάποιο λόγο πιστεύουμε πως οι γάτες πρέπει να πίνουν γάλα. Η αλήθεια είναι πως το γάλα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις γάτες και θα πρέπει να αποφεύγεται.......
Το γάλα όχι μόνο δεν προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτείται για την ανάπτυξη τους αλλά μπορεί και να τους δημιουργήσει αλλεργίες και στομαχικές διαταραχές.
Οι περισσότερες γάτες δεν είναι ανεκτικές στη λακτόζη και κυρίως οι ενήλικες γάτες. Δεν μπορούν δηλαδή να το χωνέψουν.
Εάν τώρα η γάτα σας δεν κάνει εμετό ή διάρροια αφού πιει γάλα - και θέλετε σώνει και καλά να της δίνεται - προτιμήστε κρέμα γάλακτος επειδή έχει λιγότερη λακτόζη. Αποφύγετε το πλήρες ή αποβουτηρωμένο γάλα. Μην το παρακάνετε όμως. Μικρές ποσότητες 2-3 φορές την εβδομάδα.Υπάρχουν επίσης στην αγορά προϊόντα γάλακτος χωρίς λακτόζη.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γάτες δεν αντέχουν το γάλα αλλά δεν έχουν πρόβλημα με παγωτά ή το γιαούρτι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα επιδόρπια αυτά δεν περιέχουν μόνο γάλα αλλά νερό, λιπαρά και μικροοργανισμούς που μπορεί να έχουν χωνέψει μέρος της λακτόζης.
Το γάλα αγελάδας είναι καλό να αποφεύγετε γενικώς και κυρίως στα μικρά γατάκια.
Είναι προτιμότερο να δίνεται στη γάτα σας μία καλή και ισορροπημένη τροφή. Το γάλα δεν είναι τροφή για γάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου