Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Κρέας: Ποιο έχει τα λιγότερα λιπαρά.

Ποια είναι τα είδη του κρέατος με τα λιγότερα λιπαρά; Ποια έχουν και λιγότερες θερμίδες; Ποιό είδος κρέατος είναι προτιμότερο να διαλέγουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες και χοληστερίνη; Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα είδη του κρέατος, τις θερμίδες και την περιεκτικότητα τους σε λίπος και χοληστερίνη.

Είδη κρέατος και θερμίδες :
Στα 100 γραμμάρια προϊόντων, το είδος του κρέατος με τις λιγότερες θερμίδες είναι το σκούρο άπαχο κρέας της γαλοπούλας. Ακολουθεί το στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα, το στήθος της γαλοπούλας χωρίς πέτσα και κόκκαλα, το τρυφερό φιλέτο του χοιρινού χωρίς λίπος, το τρυφερό φιλέτο του βουβαλιού, το τρυφερό φιλέτο του μοσχαριού και του τέλος του βοδινού κρέατος.

Το αρνάκι και το κατσικάκι έχουν τις περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα είδη κρέατος, για αυτό καλό είναι να τα καταναλώνουμε σπάνια.

Προτιμήστε λοιπόν γαλοπούλα, κοτόπουλο, άπαχο χοιρινό αλλά και το άγνωστο στο ευρύ κοινό βουβαλίσιο κρέας και δεν θα έχετε πρόβλημα με τις θερμίδες.

Είδη κρέατος και λιπαρά : ποιο είναι το πιο άπαχο κρέας;

Μερικά είδη κρέατος είναι δυνατόν να έχουν λιγότερες θερμίδες στα 100 γραμμάρια ωμού καθαρού προϊόντος, εντούτοις είναι δυνατόν να έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερίνη.
Στα 100 γραμμάρια προϊόντων, το είδος του κρέατος με τα λιγότερα λιπαρά και αντίστοιχα μικρογραμμάρια (mgr) χοληστερίνης έχουν : το στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα και το στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα και κόκκαλα με μόλις 1 γρ. λίπους στα 100 γραμμάρια ωμού κρέατος. Ακολουθεί το βουβαλίσιο κρέας με 2 γρ. λίπους, το σκούρο κρέας της γαλοπούλας που αν και έχει λιγότερες θερμίδες έχει περισσότερο λίπος από ότι το στήθος της.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το τρυφερό φιλέτο του χοιρινού κρέατος έχει λιγότερο λίπος από το αντίστοιχο κομμάτι του μοσχαριού και του βοδινού κρέατος.

Το πιο λιπαρό κομμάτι κρέατος είναι το μπέικον με 45 γραμμάρια λίπους , το μπούτι του κοτόπουλου με την πέτσα με 12 γραμμάρια λίπους και η σκέπη του αρνιού με 16 γραμμάρια λίπους.

Αν σε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος προσθέσουμε και την πέτσα, τότε προφανώς το ποσοστό του λίπους που θα καταναλώσουμε θα είναι σημαντικά αυξημένο.

Το αλλαντικό από κρέας στήθους γαλοπούλας έχει το λιγότερο λίπος από ότι τα υπόλοιπα είδη αλλαντικών.

Το πιο άπαχο κρέας λοιπόν είναι το στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου