Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Φρέσκα ροδάκινα κατάψυξης.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ειδικά τα γλυκά, ζουμερά ροδάκινα είναι τέλεια και ταιριάζουν απίστευτα με τον ζεστό καιρό. Είναι ένα φρέσκο και ελαφρύ σνακ.

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι τα ντόπια ροδάκινα, γιατί έχουν
την πιο πλούσια γεύση και φτάνουν σε μας φρέσκα.
Σήμερα θα σας δείξουμε έναν έξυπνο τρόπο για να τα αποθηκεύετε και να τα απολαμβάνετε φρέσκα όλο τον χρόνο. Τα κατεψυγμένα φρούτα είναι τέλεια για smoothies ή για συνοδευτικό με γιαούρτι.

Θα χρειαστείτε:
Μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό
Ένα μπολ γεμάτο παγωμένο νερό
Μαχαίρι
Ταψί
Ζελατίνα
Μπολ που να μπαίνουν στην κατάψυξη

Ετοιμάστε την κατσαρόλα με το βραστό νερό και το μπολ με το παγωμένο νερό. Χαράξτε ένα Χ στο κάτω μέρος κάθε ροδάκινου. Αυτό θα βοηθήσει το ροδάκινο να επεκταθεί βράζοντας, χωρίς να ανοίξει ή να λιώσει.
Βάλτε λίγα ροδάκινα μέσα στο βραστό νερό και βγάλτε τα μετά από 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε τα αμέσως στο παγωμένο νερό και βγάλτε την φλούδα τους μόλις κρυώσουν. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε τα σε ίσες φέτες, βάλτε τις στο ταψί σε απόσταση την μία από την άλλη και καλύψτε με την ζελατίνα.
Βάλτε το ταψί στην κατάψυξη και βγάλτε το την επόμενη ημέρα. Μεταφέρετε τα ροδάκινα στα μπολ για την κατάψυξη και ξαναβάλτε τα μέσα. Όποτε τα χρειαστείτε, θα έχετε φρέσκα ροδάκινα στην κατάψυξη σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου