Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Εμβοές ή βόμβος στα αυτιά, δείτε ποια βότανα θα σας βοηθήσουν.

Οι εμβοές είναι ένα μήνυμα που μας στέλνει το σώμα μας. Είναι οι "φωνές μέσα στο μυαλό μας", που στο παρελθόν, μας καθοδηγούσαν με επιτακτικό και απαιτητικό τρόπο, ώστε να πράξουμε το "σωστό" και το "επιτρεπτό" για εμάς. Η φράση "τι θα πει ο κόσμος"

χρειάζεται να διαγραφεί από το μυαλό μας και να αφεθούμε επιτέλους στην δική μας κρίση και ένστικτο για το τι είναι σωστό και τι όχι, διαγράφοντας τα "θέλω" και τα "πρέπει" μιας απαιτητικής οικογένειας που ενδεχομένως μας καταδυνάστευαι στο παρελθόν.

Στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις εμβοές ή τον βόμβο έχουμε βοηθούς μας την φύση και τα βότανα που μας προσφέρει απλόχερα.

Δείτε τα βότανα που θα σας βοηθήσουν.

Γκίνγκο (ginkgo biloba): Αποτέλεσμα μελετών έχει δείξει πως η χρήση τυποποιημένου εκχυλίσματος γκίνγκο έχει δράσει θετικά στην μείωση των εμβοών. Το εκχύλισμα θα το βρείτε στα φαρμακεία έτσι ώστε να πάρετε την συνιστώμενη δοσολογία που οι ειδικοί λένε πως είναι 120mg την ημέρα. Τo βότανο δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά.

Υδραστίδα (hydrastis canadensis): Στο βιβλίο του "Οδηγός Βοτανοθεραπειας" ο βοτανολόγος David Hoffman, υποστηρίζει πως μερικές σταγόνες εκχυλίσματος υδραστίδας δρουν κατά των πόνων του αυτιού των εμβοών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Τσιμισιφούγκα (chimichifuga racemosa): Η Deb Soule στο βιβλίο της "Οι ρίζες της θεραπείας" αναφέρεται στην θεραπεία των εμβοών με την χρήση βάμματος τσιμιτσιφούγκας 2-3ml 3 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιείστε το με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας ως συμπλήρωμα διατροφής, αφέψημα, ή βάμμα.

Αποφύγετε βότανα που έχουν παρόμοια σύσταση με την ασπιρίνη, όπως σπειραία, ιτιά (κορμός), γωλθερία, καθώς φυσικά και ασπιρίνη, διότι θα αυξηθεί το κουδούνισμα στα αυτιά σας.

Ειρήνη Παληού
Βοτανοθεραπεύτρια

Βιβλιογραφία

-Natural medicine-Holistic life press
-The Roots of Healing: A Woman's Book of Herbs, Deb Soule
-Μηνύματα από το σώμα, Narayan Singh Khalsa
-Πλήρης οδηγός βοτάνων, Penelope Ody

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου