Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

BOTOX ως αντικαταθλιπτικό.

Μια ένεση Botox, που συνήθως χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου, μπορεί ενδεχομένως να είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ερευνητές του Hannover Medical School, στη Γερμανία, ανακάλυψαν ότι η αντιμετώπιση των μυών του προσώπου που εμπλέκονται στα συναισθήματα, με Botox, αμβλύνει τα συμπτώματα κατάθλιψης.
Ο ερευνητής, καθηγητής Tillmann Kruger, δήλωσε ότι τα συναισθήματά μας εκφράζονται από τους μυς του προσώπου, που με τη σειρά τους φέρνουν σινιάλα με πληροφορίες στον εγκέφαλο για να ενισχύσουν τα συναισθήματα. Η αντιμετώπιση των μυών του προσώπου με βοτουλινική τοξίνη διακόπτει τον συγκεκριμένο κύκλο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, παρατηρήθηκε θετική επίδραση στη διάθεση σε ασθενείς που ακολούθησαν αγωγή με botox. Για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα, ο Kruger και ο συνεργάτης του M. Axel Wollmer, από το Asklepios Clinic North Ochsenzoll στο Αμβούργο, πραγματοποίησαν έρευνες με την ένεση botox ως πρόσθετη αγωγή για τη μείζονα κατάθλιψη. Συνολικά, 30 ασθενείς με υψηλά επίπεδα χρόνιας κατάθλιψης που δεν ανταποκρινόταν στην αγωγή έλαβαν μέρος στην έρευνα. Οι ασθενείς τοποθετήθηκαν τυχαία σε ομάδες είτε να λάβουν μια ένεση botox είτε να λάβουν εικονικό φάρμακο.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μέγεθος της επίδρασης ήταν ακόμα μεγαλύτερο στο τέλος της έρευνας. Βελτίωση παρατηρήθηκε επίσης όταν άλλα εργαλεία χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν τα συμπτώματα κατάθλιψης.
Ο Kruger δήλωσε ότι το μπότοξ μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει καινοτόμο, αποτελεσματικό, αποδεκτό και οικονομικό θεραπευτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάθλιψης.
Τα ευρήματα επαναλήφθηκαν από τότε σε 2 ακόμα έρευνες. Οι ερευνητές δοκιμάζουν επίσης τη θεραπευτική δυνατότητα του botox σε άλλες ψυχικές διαταραχές. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε ιατρικό συνέδριο. Θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά, καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε ιατρικό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου