Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Απάτες του αιώνα: Ενεργειακά βραχιόλια ισορροπίας.

Το νέο «ενεργειακό» βελτιωτικό που υπόσχεται θαύματα σε όποιον το φορά έχει τη δική του φιλοσοφία. «Οι δύο κατασκευαστές του Ρower Βalance, τα αδέλφια Τρόι και Τζος Ρονταρμέλ από την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι το προϊόν τους που «γεννήθηκε» το 2006 βασίζεται σε μια τεχνολογία με βάση το Μylar, ένα υλικό που χρησιμοποιεί και η ΝΑSΑ για τη δημιουργία των στολών των αστροναυτών. Το υλικό αυτό αποτελεί τη βάση ενός ολογράμματος στον πυρήνα του βραχιολιού και βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία παρεμβαίνουν στα κύτταρα του σώματος ισορροπώντας την ενεργειακή ροή του».

Η εταιρία προσπαθώντας να προωθήσει την επιστημονικοφανή ερμηνεία λειτουργίας του προϊόντος ισχυρίζεται : «ότι τα ολογράμματα που χρησιμοποιεί περιέχουν ειδικούς αλγορίθμους. Όταν το προϊόν τοποθετηθεί κοντά στο σώμα ανθρώπων και ζώων, κυρίως σε ενεργειακά «κέντρα» κλειδιά, όπως τα χέρια και τα πόδια, εναρμονίζεται με τις φυσικές βιοηλεκτρικές συχνότητες του οργανισμού, ρυθμίζοντάς τες όταν έχουν απορρυθμιστεί. Ουσιαστικώς αυτές οι αναφορές βασίζονται στην ύπαρξη ενός ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, το οποίο είναι λιγότερο ή περισσότερο ισορροπημένο στον καθέναν μας. Για να επανέλθει λοιπόν η αρμονία, είναι υποτίθεται αρκετό να... συλληφθούν τα «καλά κύματα» που εκπέμπονται από τα αντικείμενα γύρω μας, όπως τα μέταλλα, και να συντονιστούν με εκείνα του οργανισμού μας και την ίδια στιγμή να... εξοβελιστούν τα «κακά κύματα», τα οποία εκπέμπονται κυρίως από συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα».

Σε διαφήμιση διαβάζουμε: «Τα ολογράμματα του POWER BALANCE ρυθμίζουν τον τομέα της βιοενέργειας του σώματος. Ο συγκεκριμένος τρόπος ίασης είναι γνωστός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως Qi. Από την άλλη το πυριτικό υλικό wristband με το οποίο είναι κατασκευασμένο το βραχιόλι, είναι σε απόλυτη αρμονία με τις γραμμές του βελονισμού και του πιεσο-βελονισμού».

Κατά την Κινεζική φιλοσοφία, η ενέργεια Chi (Τσι ή Κι) είναι η βασική κοσμική αρχή η οποία είναι η αιτία κάθε δημιουργικής και καταστροφικής καταστάσεως.
Στην Κίνα πίστευαν ότι «δρούσαν» αόρατες δυνάμεις τις οποίες προσωποποίησαν με τα «δαιμόνια». Από αυτά, άλλα ήσαν αγαθοεργά, τα οποία η παράδοση αναφέρει με το όνομα Σεν, άλλα δε κακοποιά, τα οποία αποκαλούσαν Κουέι. Η αρρώστια λοιπόν ήταν έργο των Κουέι. Δαιμόνων, δηλαδή εξειδικευμένων ή προορισμένων να προκαλούν αρρώστιες.

Η όλη προσπάθεια των ανθρώπων λοιπόν, προκειμένου να αποφύγουν την αρρώστια, εστρέφετο στο να βρουν «μέσα» με τα οποία θα μπορούσαν να καταπολεμούν τα κακά αυτά δαιμόνια, τα Κουέι. Με τον καιρό - υπάρχουν δε πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές «ιστορίες» - προέκυψαν περιπτώσεις από τις οποίες σχημάτισαν κάποιοι την εντύπωση ότι, κάποια σημεία του οργανισμού, αποτελούν τα σημεία δράσεως των Κουέι. Ως τέτοια δε ευαίσθητα και ευπαθή σημεία καθόρισαν μέρη στα οποία μπορούσε να βυθίζεται το δάκτυλο. Τις τέτοιες περιοχές τις ονόμασαν Χσυέ - «εντυπώματα» ή «σημεία». «Αποκρύπτοντας δε λάθη, επιπλοκές, δυσάρεστα συμβάματα και αποτυχίες», διέδωσαν τη φήμη ότι, βελονίζοντας στις επίμαχες αυτές θέσεις, εξόντωναν τους δαίμονες Κουέι, που εκεί φώλιαζαν. Οι κλασσικοί του βελονισμού, περιγράφουν μια σειρά από σημεία με το όνομα Σέν Σαν Κουέι, που σημαίνει «οι δεκατρείς δαίμονες», αναφερόμενοι στα 13 πρώτα σημεία βελονισμού. Αυτά για την …παραδοσιακή Κινεζική «ιατρική».

Η έννοια της ενέργειας όπως αυτή χρησιμοποιείται σε κάθε λογής «ενεργειακούς θεραπευτές» από ομοιοπαθητικούς μέχρι ρεφλεξολόγους και ρέικι μάστερς έχει σχέση με το υποτιθέμενο ωκεανό ενέργειας στον οποίο υπάρχουν όλα τα έμψυχα και άψυχα όντα. Όταν η ενέργεια αυτή «μπλοκάρεται» τότε έχουμε την ασθένεια. Η θεραπεία είναι το ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας ώστε αυτή να «ρέει» ασταμάτητα στο σώμα. Αυτό το ξεμπλοκάρισμα της ροής λοιπόν είναι η θεραπεία και αυτό υπόσχονται και τα βραχιόλια ισορροπίας.

Σύμφωνα με τα δυο αδέλφια: «Τα περικάρπια κατασκευάζονται στην Κίνα, τα ολογράμματα στη Μινεσότα και ο «εμποτισμός» τους στις ειδικές συχνότητες γίνεται σε ένα «μυστικό» δωμάτιο στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, πρόσβαση στο οποίο έχουν μόνο τα δύο αδέρφια.

Ο καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λ.Μαργαρίτης μιλώντας στο «Βήμα» αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τέτοια αντικείμενα προσφέρουν κάτι στον οργανισμό, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν πράγματι το ενεργειακό βραχιόλι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, ίσως έχει κάποια επίδραση, αφού σε παρόμοιες συχνότητες λειτουργούν τα κύτταρα του σώματος. «Και σήμερα στην Ιατρική χρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων για την επούλωση πληγών» λέει ο κ. Μαργαρίτης, αλλά προσθέτει ότι η επίδραση των κυμάτων μπορεί να είναι και αρνητική. «Η παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου σε αυτά τα κύματα μπορεί να προκαλέσει βλάβες- δεν είναι τυχαίο ότι οικιακές συσκευές ή πυλώνες που εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολία κατηγορούνται για καρκίνους».

Η Επιτροπή Αθέμιτου Ανταγωνισμού των ΗΠΑ (Αntitrust), κατόπιν πολλών καταγγελιών από καταναλωτές που αγόρασαν και φόρεσαν το επίμαχο βραχιόλι, προχώρησε στην απόφαση επανεξέτασης του Ρower Βalance. Η Επιτροπή διέταξε τα δύο αδέλφια να δώσουν εντός 15 ημερών επαρκείς ιατρικές και επιστημονικές αποδείξεις όχι μόνο ότι το βραχιόλι αυτό «προσφέρει ευεξία και δύναμη», αλλά και ότι η χρήση του δεν επιφέρει βλάβες στον οργανισμό. Ως τότε ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες της Επιτροπής, θα εξετάσουν προσεκτικά και κάποια από αυτά τα μπρασελέ, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα : Θαύμα ή απάτη;


Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Σαν άνθρωπος της επικοινωνίας πρέπει να τους ζηλέψω. (Αν και το http://iatrointer.net/ είναι επίσης πονηρή προσπάθεια.) Πραγματικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κάτι το οποίο είναι εξόφθαλμα ανόητο, κι όμως χιλιάδες άνθρωποι την πατάνε. Ας αρχίσουμε με τα κόλπα που χρησιμοποιούν (και με γνωστούς αθλητές – φτου τους!) για να “αποδείξουν” ότι λειτουργεί:

Αν δεν το πιστεύετε, κάντε τα και μόνοι σας. Φορέστε αν θέλετε αντί για βραχιόλι Power Balance ένα σώβρακο στο κεφάλι! Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το κάνουν περισσότεροι οργανισμοί για να καταπολεμηθεί αυτή η μόδα που ξεγελάει τους ανθρώπους. Εδώ δείτε μια απλή εκπομπή πως τους ξετίναξε:Μόνο 30 δολάρια αυτό το βραχιόλι και μαθαίνεις από τον παππού σου!

Αν βέβαια υπήρχε περίπτωση να αυξηθεί έτσι εύκολα η απόδοση αθλητών, θα το έκαναν όλοι. Οπότε στις ΗΠΑ ο οργανισμός που έχει σαν δουλειά να βελτιώνει τις επιδόσεις των Αμερικανών αθλητών τα μελέτησε εκτενώς και κατέληξε (εδώ ολόκληρη η εργασία) ότι “πολύ απλά δεν κάνουν τίποτα. Είναι 100% απάτη.”

Θέλει προσοχή γιατί πολλοί άνθρωποι δέχονται a priori χωρίς να το έχουν σκεφτεί ποτέ ότι “μας επηρεάζουν οι συχνότητες”. Έτσι γενικά. Τι είναι συχνότητα; Συχνότητα ήχου ή φωτός είναι κατανοητό. Αλλά τι συχνότητα σε ποιο Σύμπαν μετράνε στην Bios Balance; Και πως βάζουν μια συχνότητα μέσα σε ολόγραμμα; Το μαγικό Trymax είναι κάτι σαν τον Κρυπτονίτη του Σούπερμαν; Super bracelet για αγορά από ανόητους…

Μετά το πρώτο μου άρθρο σε αυτό το θέμα, μια Αμερικανική εταιρεία βλέποντας πόση κίνηση μάζεψε επικοινώνησε μαζί μου να τους βοηθήσω στην προώθηση του προϊόντος τους στην Ελληνική αγορά! (Δεν έκαναν τον κόπο να κάνουν μετάφραση ή πιστεύουν ότι μπορώ να βοηθάω εταιρεία ακόμα και αν διαφωνώ προφανώς…) Νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάτη από όλες! Τα Ancestor bands τα οποία μας εξηγούν ότι θα σας φέρουν σε επαφή με την σοφία των προγόνων σας:

We are all uniquely connected to our ancestors genetically. The bands you see here will help you tap into the proper frequencies that your Ancestors transmit throughout the Cosmos. They are desperately trying to connect with you and impart their Newfound Universal knowledge of the Universe. The bands are designed to increase your mental power, physical strength, and reverse the effects of aging. Try it today, feel the differencetomorrow.

Μην γελάμε πολύ δυνατά γιατί είναι παντού γύρω μας χιλιάδες Έλληνες με τέτοια βραχιόλια. Και άλλοι τόσοι που κάνουν παραλλαγή ομοιοπαθητικής κατά την οποία τοποθετούν κάποιες ουσίες στο στήθος του ασθενούς και μετά του σπρώχνουν το χέρι για να βρούνε “την σωστή” ουσία θεραπείας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου