Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Λάθη που κάνουμε όταν φυτεύουμε βότανα.Επιλέγουμε άρρωστα φυτά

Δεν αγοράζουμε άρρωστα βότανα αν δεν έχουμε αρκετό χώρο να τα κρατήσουμε μακριά από τα υγιή  φυτά μας ή αν δεν έχουμε το χρόνο ή τις γνώσεις για να τα θεραπεύσουμε. Είναι σπατάλη χρόνου.

Ψάχνουμε για υγιή φυτά, με φωτεινό χρώμα και άφθονο φύλλωμα. Προσέχουμε να μην έχουν πάνω τους κανένα απολύτως ζιζάνιο και τα φύλα τους να μην είναι κιτρινισμένα ή μαραμένα.
Φυτεύουμε τα φυτά μας σε λάθος περιβάλλον

Για παράδειγμα, άν φυτέψουμε δεντρολίβανο, ένα φυτό που λατρεύει το ξηρό έδαφος σε μια περιοχή με πολύ υγρασία, θα μας μαραθεί μέσα σε 2 εβδομάδες.

Αν θέλουμε να φυτέψουμε βότανα σε ένα σκιερό χώρο, ψάχνουμε για βότανα που θέλουν λιγότερο ήλιο. Τα βότανα που αγαπούν τον ήλιο θα χλωμιάσουν και θα αδυνατίσουν αν τα φυτέψουμε σε σκιά.

Δεν είναι θέμα πολύ ήλιου ή σκιάς. Πρέπει απλά να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το χώρο που έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προτιμούμε λοιπόν να φυτεύουμε τα βότανα μας σε γλάστρες για να μπορούμε να τα τοποθετούμε στο σωστό μέρος με τις σωστές συνθήκες.


Αφήνουμε τα βότανα να ανθίσουν

Αν και πολλά βότανα έχουν πολύ όμορφα και μερικές φορές βρώσιμα άνθη, δεν είναι καλή ιδέα να τα αφήσουμε να ανθίσουν πολύ νωρίς. Όταν ένα φυτό ανθίζει, αυτό είναι ένα μήνυμα ότι ο κύκλος της ζωής του είναι περίπου στο τέλος του.
Φυτεύουμε πολλά φυτά στο ίδιο σημείο

Όταν αγοράζουμε βότανα, πρέπει πάντα να διαβάζουμε τις ετικέτες που έρχονται με κάθε γλάστρα με πολύ προσοχή. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος και το πλάτος του πλήρως ανεπτυγμένου φυτού.

Η υπερβολική φύτευση, εκτός του ότι είναι σπατάλη χρημάτων, δεν επιτρέπει στα βότανα να μεγαλώσουν ένα υγιές ριζικό σύστημα, αυτό που θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν το χειμώνα και να αναπτυχθούν περισσότερο την επόμενη σεζόν.
Δεν ποτίζουμε σωστά

Ποτίζουμε τα βότανα μας πάντα νωρίς το πρωί, αν είναι δυνατόν. Ποτίζουμε πάντα το χώμα γύρω από το βότανο. Δεν ποτίζουμε ποτέ πάνω από τα φύλλα.

Δεν Ποτίζουμε Ποτέ Τόσο Που Να Δημιουργηθεί Λάσπη. Αυτό Δημιουργεί Ασφυκτικές Συνθήκες Στο Φυτό.

Ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσουμε καλή υγρασία γύρω από το φυτό μας είναι να βάλουμε λίγα φύλα και να τα αφήσουμε να σαπίσουν μέσα στη γλάστρα μας. Δεν τα βάζουμε όμως πολύ κοντά στον “κορμό” του φυτού γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ασθένειες η μαζευτούν ζιζάνια.
Χρησιμοποιούμε χημικά

Ακόμη και αν ένα προϊόν είναι ασφαλές για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο προς βρώση. Γι’ αυτό διαβάζουμε, πάντα, πολύ προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Θα Πλένατε Ποτέ Τη Ρίγανη Με Σαπούνι Πριν Τη Χρησιμοποιήσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου