Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Κολπάκια για παιδάκια και φρουτάκια.Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε φρούτα διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να φάνε!
Από την πρώτη στιγμή που γέννησα ο Γιώργος και η Ζωή μου έδειξαν τι με περιμένει αφού ήρθαν στον κόσμο δηλώντας πρώτα τον χαρακτήρα τους. Ώρες ώρες νιώθω ότι ο λόγος που έκλαιγε η Ζωή την ώρα που έβγαινε από την κοιλιά μου ήταν γιατί φοβόταν να μην φάει!! Ο δε Γιώργος άνετος τύπος, χαλαρός, εξαφάνιζε το φαγητό του από πάντα, δεν φοβάται να δοκιμάσει νέες γεύσεις και γενικά δεν με έχει δυσκολέψει καθόλου, μα καθόλου (στο φαγητό εννοώ χαχα!)
Με τη Ζωή αγχώθηκα, πιέστηκα πάρα πολύ, παρόλο που η παιδίατρος με καθησυχάζει κάθε φορά και οι εξετάσεις της βγαίνουν πάντα καλές, εγώ εκεί να αναρωτιέμαι τι άλλο μπορώ να κάνω για να φάει το μικρό μου παιδάκι.

Πορτοκάλια και μανταρίνια για παράδειγμα έχω προσπαθήσει να της δώσω πάρα πολλές φορές, ολόκληρα, κομμάτια ή χυμό, η αντίδραση της ήταν ίδια, δεν ήθελε να τα φάει-πιει με τίποτα! Μέχρι που πήγαμε μαζί στη λαϊκή μια ωραία μέρα και βρεθήκαμε μπροστά σ έναν πάγκο με πορτοκάλια και μανταρίνια. Μια καλή γιαγιά μας καθάρισε ένα πορτοκάλι και μας το έδωσε την ώρα που γέμιζα τη σακούλα μας! Έδωσα το μισό στον Γιώργο που χωρίς δεύτερη σκέψη το έφαγε (το καταβρόχθισε για την ακρίβεια) και το άλλο μισό στη Ζωή. Το κρατούσε στα χέρια της ώρα, μέχρι που έβαλε μια μικρή μπουκίτσα στο στόμα της, την κατάπιε και μου είπε μαμά αυτό το πορτοκάλι είναι γλύκα! Αυτό ήταν! Από εκείνη την μέρα δέχτηκε να δοκιμάσει και τα μανταρίνια αφού ήταν της γλυκιάς γιαγιάς και μαντέψτε ήταν όλα γλύκα!!! Τώρα βέβαια κάθε Δευτέρα στον ίδιο πάγκο της ίδιας γλυκιάς γιαγιάς πηγαίνουμε και ευχόμαστε να την έχει ο Θεός καλά για πολλά πολλά χρόνια!

Ένα ακόμα κόλπο που έπιασε πολύ είναι ότι μπήκαν τα παιδιά στην κουζίνα και με βοηθάνε ενεργά. Πλένουν τα φρούτα και τα καθαρίζουν μόνα τους, όσα δεν χρειάζονται μαχαίρι! Οι φράουλες για παράδειγμα τραβάνε το κοτσάνι με τα χέρια τους τις ξεπλένουμε ελαφρά κάτω από το νερό και τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με νερό για να ξεπλυθούν ακόμα πιο καλά!! Έμαθαν επίσης και τις τρώνε χωρίς να αφαιρέσουμε το υπόλοιπο κοτσάνι με μαχαίρι αλλά το βγάζουμε με τα δοντάκια!

Μόλις λοιπόν καθαρίσουμε όλα μας τα φρούτα ξεκινάει η διακόσμηση
αυτοκινητάκια με μπανάνες , φράουλες και μανταρίνια καλαμάκια (ή σουβλάκια πείτε τα όπως θέλετε αρκεί να τα τρώνε!) με μπανάνα, αχλάδι και φράουλα ένα φοβερό τέρας με μήλο, αχλάδι, μπανάνα, μανταρίνι και σοκολάτα υγείας για μάτια Τι άλλο θα κάνω για να φάνε φρούτα τα παιδιά μου;

Συνοψίζοντας λοιπόν να θυμάστε τα παρακάτω
Μην πιέζετε το παιδί για να φάει, έχει πάντα μα πάντα αντίθετα αποτελέσματα
βάλτε στην κουζίνα τα παιδιά και παίξτε με τα φρούτα ή το φαγητό σας
μάθετε στα παιδιά πώς να πλένουν-καθαρίζουν τα φρούτα τους
πάρτε το φρουτάκι-φαγάκι σας και φάτε το σε φιλικά σπίτια ή καλέστε στο δικό σας σπίτι άλλα παιδάκια για φαγητό.
κάντε μια βόλτα στη λαϊκή ή σ ένα μανάβικο και αφήστε τα να αγγίξουν, να μυρίσουν, να βάλουν στη σακούλα αυτά που θέλουν.
φυτέψτε κάτι στο μπαλκόνι-βεράντα-κήπο σας, αφήστε το παιδί να το φροντίσει αποκλειστικά και όταν βγάλει καρπούς θα κάνετε γιορτή!!! Ωραία ιδέα για αυτή την εποχή είναι μια φραουλίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου