Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Κιλά είναι θα περάσουν!
Μπήκε το καλοκαίρι και σιγά σιγά βγαίνουν από τη ναφθαλίνη τα καλοκαιρινά.
Ένας μικρός χαμός στο δωμάτιο και το μάτι σου μπορεί να περιγράψει απόλυτα τη λέξη απόγνωση.
Τσουπ, μπροστά σου το αγαπημένο περσινό μπλουζάκι. Εκείνο που φώναζε η μάνα πως θα λιώσει πάνω σου. Το είχες ευχαριστηθεί. Και φυσικά, η επόμενη σου κίνηση, να το φορέσεις πάλι.
Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για σένα. Το σύμπαν σε εκδικείται και αποφάσισε να σε ρίξει σε κατάθλιψη. Η απόγνωση που μέχρι πριν λίγο ήταν μόνο στα μάτια σου, πλέον υπάρχει και στις φωνές σου. Κάτι τσιρίδες, κάτι τάσεις αυτοκτονίας και γενικά ένα πρόσωπο που πολύ θυμίζει τη δαιμονισμένη από το Evil Dead.
Ταινία που αν δε την έχεις δει, καλά έκανες. Ακόμη δε μπορώ να κοιμηθώ.
Συγνώμη, παρεκτράπηκα. Είχαμε μείνει εκεί που ο κόσμος χάθηκε κάτω από τα πόδια σου. Δε σε χωράει πια. Κάτι πάει στραβά. Κάτι σε ενοχλεί. Ξέρω, η επόμενη κίνηση σου είναι η ζυγαριά. Βαθιές ανάσες, κλείνεις τα μάτια, ανεβαίνεις και με όσο θάρρος έχεις ανοίγεις ξανά τα μάτια σου. Και ο μεγαλύτερος εφιάλτης σου, ζωντανεύει.
Μωρέ, εσύ κάτι είχες ψυλιαστεί αλλά έδιωχνες τις κακές σκέψεις από το μυαλό σου. Φοβόσουν καημένη μη βγεις αληθινή. Να ξέρεις, εγώ σε καταλαβαίνω. Δε θέλω όμως πανικούς. Ας μην απελπιζόμαστε, παρακαλώ.
Ας επιστρέψουμε στη γαλήνη που υπήρχε πριν εμφανιστεί αυτό το αναθεματισμένο.
Εντάξει, πήρες κάποια κιλά. Χειμώνας ήταν. Τα ρούχα ήταν λίγο πιο βολικά και δεν έδινες σημασία στη κοιλίτσα που είχε αναπτυχθεί.
Σταμάτα να κατεβάζεις εξωφρενικές δίαιτες από το διαδίκτυο. Μη διαβάζεις άλλα άρθρα περί διατροφής για να χάσεις γρήγορα τα κιλά του χειμώνα. Κορίτσι μου, αν περπατήσεις χιλιόμετρα σε μια μέρα δε θα σώσεις τίποτα. Όχι, άλλο ψάξιμο για χάπια και ηλίθια σκευάσματα.
Είναι απλό. Λίγο θα στερηθείς τα παγωτά, λίγο τα γλυκά και άντε να ξεχάσεις και τα γυράδικα.
Θα κάνεις πέτρα την καρδιά και θα γραφτείς και σε ένα γυμναστήριο. Μη γκρινιάζεις, μπορεί εκεί να είναι και το τυχερό σου.
Ένα τάμα, ένα κεράκι, κάτι.
Και στη τελική, όταν δεις πως τίποτα δε πιάνει, πέτα ένα “σε όποιον αρέσουμε”.
Μπορεί και να πιάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου