Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Αντικουνουπικά....εκ φύσεως.


Πριν αποφασίσετε να προμηθευτείτε κάποιο αντικουνουπικό, μήπως θα ήταν σοφότερο να προτιμήσετε πιο φυσικούς τρόπους απώθησης των κουνουπιών αυτό το καλοκαίρι;
Έχουμε ετοιμάσει για εσάς κάποιες φυσικές λύσεις που θα μισήσουν τα κουνούπια και θα λατρέψετε εσείς!


Βασιλικός
Ο Βασιλιάς των αρωματικών. Γεμίστε τα μπαλκόνια σας με γλάστρες από βασιλικό, έτσι θα έχετε ένα ευχάριστο άρωμα όλο το καλοκαίρι και προστασία από τα ενοχλητικά κουνούπια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το αιθέριο έλαιο του ή να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε ένα έλαιο βάσης ή σε μια κρέμα σώματος.

Λεβάντα
Η λεβάντα είναι άριστο εντομοαπωθητικό και έχει εξίσου υπέροχο άρωμα. Χρησιμοποιήστε την σαν αιθέριο έλαιο είτε σαν έλαιο βάσης είτε ως φυσικό ενυδατικό σώματος.

Λάδι Σόγιας
Διαφέρει από το μαγειρικό σογιέλαιο και αποτελεί καλό αντικουνουπικό. Επιλέξτε ένα βιολογικής παραγωγής λάδι σόγιας και διαλύστε σε αυτό λίγες σταγόνες σιτρονέλλας, βασιλικού και λεβάντας. Θα έχετε ένα αντικουνουπικό λάδι το ίδιο αποτελεσματικό όσο και τα ευρείας κατανάλωσης αντικουνουπικά προϊόντα.

Έλαιο Neem
Είναι έλαιο ινδικής καταγωγής και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Πανεπιστημιακές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την αντικουνουπική του δράση.

Σιτρονέλλα
Η πιο συνηθισμένη προστασία για τα κουνούπια. Θα πρέπει να έχετε το αυθεντικό αιθέριο έλαιο και όχι κάποιο αρωματικό έλαιο, που δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και καμιά φόρα δημιουργεί επιδερμικά προβλήματα.
Τα περισσότερα αντικουνουπικά περιέχουν σιτρονέλλα αλλά είναι άρωμα μόνο και δεν περιέχει αιθέριο έλαιο.

Σκόρδο
Τα κουνούπια το μισούν! Κρεμάστε σκόρδα όχι μόνο για γούρι αλλά και για να αποφύγετε τους ενοχλητικούς επισκέπτες του καλοκαιριού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου