Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Αντί αυγού....


Συλλέξαμε πληροφορίες και σας παρουσιάζουμε όχι ένα, όχι δυο, μα επτά διαφορετικούς τρόπους ώστε να αφαιρέσετε το αυγό από τις συνταγές σας και να το αντικαταστήσετε με άλλα υποκατάστατα.

Όλες οι παρακάτω αναλογίες αντικαθιστούν σε ποσότητα 1 αυγό.

Αλέστε λιναρόσπορο και βάλτε 1 κουταλιά της σούπας από τη σκόνη σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε το μίγμα και αφήστε το για 5-10 λεπτά ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό όπως αν είχατε ένα χτυπημένο αυγό.
Βάλτε σε ενα μπολάκι 1 κουταλιά της σούπας από σπόρους chia και προσθέστε 1/3 φλ.τσ. νερό. Ανακατέψτε το μίγμα και αφήστε τους σπόρους να φουσκώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας πρωτεΐνη σόγιας σε σκόνη, σε ένα μπολάκι, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε.
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας αγάρ αγάρ** σε ένα μπολάκι και ανακατέψτε με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Αντί για 1 αυγό χρησιμοποιήστε 1/2 λιωμένη ώριμη μπανάνα
Αντί για 1 αυγό χρησιμοποιήστε 1/4 φλ.τσ. σος μήλου χωρίς ζάχαρη
Αντί για ένα αυγό χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο.


** Αγάρ αγάρ: Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών. Είναι δε, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου