Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Τα κρασιά της Σαρακοστής.

Σε περίοδο νηστείας δεν σημαίνει οτι πρέπει να αποκλείσουμε το καλό φαγητό και το καλό κρασί.
Mερικά ταιριάσματα-κλειδιά που θα βοηθήσουν να απολαύσουμε το νηστίσιμο μενού μας

δίνει η Μαρία Ταμιωλάκη, οινολόγος-οινοποιός, υπεύθυνη παραγωγής στο Κτήμα Ταμιωλάκη:

«Ενας από τους "πρωτοκλασάτους" μεζέδες της Σαρακοστής, η ταραμοσαλάτα, αποκτά άλλη γευστική διάσταση δίπλα σε μια μοντέρνου τύπου ρετσίνα που καταφέρνει να στρογγυλέψει με μαεστρία την οξύτητα του πιάτου.
Το κλασικό μυδοπίλαφο βρίσκει το ιδανικό του ταίρι σε ένα φρέσκο λευκό κρασί, μέτριας οξύτητας και αρωματικής έντασης που αναδεικνύει τη γευστική του πολυπλοκότητα. Το συνοδεύουν άριστα κρασιά από Ροδίτη, Βηλάνα ή και κάποια χαρμάνια που περιέχουν Sauvignon.
Για τα λαδερά πιάτα της κουζίνας μας, το καλύτερο ταίρι τους είναι ένα μοντέρνο, αρωματικό και καλής οξύτητας ροζέ από Κοτσιφάλι και Syrah που ισορροπεί άριστα τη λιπαρότητα αναδεικνύοντας τη γεύση τους.
Το χταποδάκι στα κάρβουνα αναζητά ταίρι σε πιο «σκληρά» συνοδευτικά, όπως η τσικουδιά ή το τσίπουρο που το ισορροπούν γευστικά.
Τέλος, ο μυρωδάτος σιμιγδαλένιος χαλβάς μάς δίνει τη μέγιστη απόλαυση συνοδευμένος από ένα γλυκό κρασί τύπου Μοσχάτο Ρίου-Πατρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου