Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Τα βότανα της θηλάζουσας μητέρας.
Καλύτερα να θεραπεύσω ασθενή με HIV, παρά να έρθει η ώρα που θα πρέπει να δώσω θεραπεία σε θηλάζουσα.
Η περίοδος του θηλασμού, είναι υπέροχη, αλλά της λείπει ....ο πλακούντας. Αυτός που συγκρατεί και φιλτράρει όλες τις ουσίες, πριν πάνε στο στομάχι του μωρού.

Τα πράγματα λοιπόν δυσκολεύουν, αφού οι δραστικές ουσίες περνάνε ατόφιες απ το ένα σώμα στο άλλο. Για παράδειγμα, αν πιεις καφέ και δεν μεσολαβήσει το διάστημα των 2,5-3 ωρών, θα βρείτε τον μπάμπουρα να κάνει τον μπάτμαν στα πολύφωτα του σπιτιού, χώρια η γκρίνια και η αϋπνία. Το ίδιο ισχύει και με τα ηρεμιστικά, αν και αυτό δεν χαλάει καμιά μανούλα, αφού η περίοδος του θηλασμού, ειδικά τον πρώτο καιρό, καλεί σε ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.

Κοιμάται το καβουράκι σας... επωφεληθείστε κι εσείς.

Ηρεμιστικά βότανα που βοηθούν και τα δύο μέτωπα είναι: Το Χαμομήλι, η Λεβάντα, το Μελισσόχορτο και το Τήλιο.

Τα βότανα που παρέχουν φυτο-οιστρογονική δράση, είναι ικανά να σταματήσουν τον θηλασμό, αν τα πίνετε παρατεταμένα, οπότε..το Φασκόμηλο, η Λυγαριά και η Πασσιφλώρα, θα πρέπει να είναι σε περιορισμό.

Αυτά που αυξάνουν την παραγωγή του γάλακτος είναι: Ο Μάραθος, το Γαιδουράγκαθο, η Τριγωνέλλα,ο Γλυκάνισος και ο Άνηθος.

Μάραθος, Γλυκάνισος και Άνηθος, βοηθούν στο γαστρεντερικό σύστημα του μικρού, βοηθώντας την πέψη, τους κολικούς και τις κενώσεις.

Η Τριγωνέλλα, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα.... και το Γαιδουράγκαθο, ηρεμεί μητέρα και μωρό, αφού είναι το 3ο καλύτερο αντικαταθλιπτικό του κόσμου.

-Καλό θα ήταν να μην λαμβάνετε παραπάνω από 1 ποτήρι την ημέρα.

-Κάντε καλή διατροφή. Το μωρό γεννιέται με ατελές γαστρεντερικό και πνεύμονες, και χρειάζεται σωστές βάσεις μέχρι να φτάσει στα 2-3 χρόνια. Αυτό πρακτικά θα πει, ότι χρειάζεται πρόγραμμα στον θηλασμό, γιατί ο οργανισμός αναπαύεται μέσα απ την περιοδικότητα και όχι το μπάχαλο.
Έτσι και η μανούλα μπορεί να προγραμματίσει την ζωή, τις δουλειές και την ξεκούραση της.

-Τα υγρά επιβάλλονται.
-..και φυσικά η ηρεμία της θηλάζουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου