Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Χαλβάς στο πι και φι!Το γλυκάκι σας το θέλετε είτε είναι σαρακοστή είτε όχι. Τι καλύτερο και πιο νόστιμο, λοιπόν, από έναν απλό σιμιγδαλένιο χαλβά φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε

βήμα-βήμα και κάντε τους φίλους και τους συγγενείς σας να παραμιλάνε.

Θα χρειαστείτε:
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. λάδι
4 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

Ξεκινήστε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι. Αφού το αφήσετε να ζεσταθεί, ρίξτε το σιμιγδάλι και αρχίστε να ανακατεύετε γρήγορα.
Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύετε. Δεν θέλετε το σιμιγδάλι σας να γίνει μαύρο. Όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα, βγάλτε το από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέστε και ένα ξυλαράκι κανέλας. Αφήστε τα να βράσουν ανακατεύοντας συχνά.
Όταν το σιρόπι σας είναι έτοιμο, βάλτε και πάλι την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά αρχίστε να ρίχνετε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Ανακατέψτε πολύ καλά καθώς θέλετε να πιει το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη.

Ο χαλβάς σας είναι έτοιμος όταν διαπιστώσετε πως το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε τον χαλβά σας σε μια φόρμα για να του δώσετε ένα όμορφο σχήμα.
Βάλτε τον σε μια φόρμα για να είναι ευπαρουσίαστος και γυρίστε τον ανάποδα. Είναι πανέτοιμος για φάγωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου