Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Τι ξέρουμε για το φυστίκι Αιγίνης?Τα φυστίκια φημιζονται για την υπέροχη γλυκιά γεύση τους,που κάπως θυμίζει αμύγδαλο.
Το φυστίκι Αιγίνης, που ονομάζεται επίσης «πράσινο αμύγδαλο»,καλλιεργειται ήδη από τη νεολιθική περίοδο, πριν περίπου 10.000 χρόνια, από τους ανθρώπους.


Πληροφοριες


Η φυστικιά σχετίζεται με το δέντρο κάσιους. Μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και 12 μέτρων και αναπτύσσεται καλύτερα σε μεγάλα υψόμετρα, ακόμα και στο καυτό, ξηρό κλίμα, καθώς οι ρίζες μπορεί να επεκταθουν σε βάθος 15 μ.. 


Μπορεί να ανταπεξέρχονται σε συνθήκες ξηρασίας, περισσότερο από κάθε άλλο οπωροφόρο δένδρο, και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε παγετό. Στις ορεινές περιοχές της Ρωσίας αναπτύσσεται άγρια και μπορεί να είναι πάνω από 200 ετών.

Επι πλέον καλλιεργείται σε πολλές χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου και στις ΗΠΑ. Σημαντικοί παραγωγοί φυστικιου Αιγίνης είναι η Τουρκία, το Ιράν, η Παλαιστίνη και η Συρία.
Τα Φυστίκια Αιγίνης μεγαλώνουν σε συστάδες και συγκομίζονται με το χέρι ή με τη βοήθεια των μηχανημάτων.
Μετά τη συγκομιδή τα αφήνουν να στεγνώσουν στον ήλιο.
Τα Φυστίκια είναι κατάλληλα για επιδόρπια, γλυκά, αλλά και ως συστατικό σε κρέας. Επίσης, τρωγονται σαν σνακ ωμα η ψημένα.

Μια μελέτη στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 50 g φιστικιών την ημέρα οδηγει σε σημαντική μείωση της χοληστερόλης. 

Ακόμη και 25 γραμμάρια φιστίκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχουν 10 τοις εκατό από τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως η βιταμίνη B6, θειαμίνη, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό και φυτικές ίνες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου