Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Τα βότανα της εγκυμοσύνης.Όλα τα πράσινα που βγάζει η Γη, είναι θεραπείες. Οι φακές, τα φασολάκια, το σπανακόρυζο..δεν υπάρχει κάτι που να είναι αδρανές και αδιάφορο για τον οργανισμό.Ελάχιστα πράγματα μπορούν να καταναλώνονται κάθε μέρα, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.

Όπως λοιπόν μαγειρεύουμε καθημερινά καινούριο φαγητό, έτσι συμπεριφερόμαστε και με τα αφεψήματα. Πίνουμε και κάτι διαφορετικό, αν μας τραβάει σώνει και καλά να πίνουμε κάτι.Υποχρέωση δεν υπάρχει.

Επειδή η εγκυμοσύνη μπορεί να ελοχεύει κινδύνους, όπως μια επ' απειλούμενη κύηση, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κάνετε πειράματα. Ειδικά με τονωτικά αφεψήματα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η εγκυμονούσα έχει μεγάλη ανάγκη από ασβέστιο και σίδηρο. Τα καρύδια και τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλα ποσοστά και καλό θα ήταν να τρώγονται καθημερινά παρέα, αφού δεν εξουδετερώνει το ένα το άλλο.

Το φυλλικό οξύ και η βιτ. Κ, βρίσκονται σ όλα τα σκούρα λαχανικά (μπρόκολο,σπανάκι κτλ) και βοηθούν στην καλύτερη πρόσληψη του σιδήρου και του ασβεστίου.

Η βιταμίνη C που τροφοδοτεί τα κύτταρα με οξυγόνο και επίσης βοηθά στην πρόσληψη των παραπάνω.

Ποικιλία φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα, προάγει την υγεία του μελλοντικού διαδόχου.

Οι ανάγκες που έχει το εμβρυάκι, είναι αυξημένες.

Μέχρι τον 6ο μήνα ο πλακούντας αναπτύσσεται, οπότε τσιγάρο, αλκοόλ,καφέδες, trans λιπαρά, αναψυκτικά και μοσχαρίσια προϊόντα, θα πρέπει να λείπουν απ το διαιτολόγιο. Μετά τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά, αφού δεν θα επιτρέπει τίποτα κακό να περάσει στο μικράκι.

Απ τον 5ο ως και τον 7ο μήνα αναπτύσσεται ο εγκέφαλος. Σ αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνεται η μεγαλύτερη πρόσληψη σιδήρου.

Τα όσπρια θα δίνουν και θα παίρνουν, σχεδόν μέρα παρά
 μέρα, όπως και τα ψαράκια.

Το tip που θα κάνει την διαφορά θα είναι οι λίγες σταγόνες λεμονιού που θα βάζετε σε όλα τα όσπρια. Έτσι βοηθάτε να γίνεται απορρόφηση σιδήρου μέχρι και 80%. Αιστάιν θα σας βγει ο μπόμπιρας!

-Το κρέας να συνοδεύεται από βρασμένα λαχανικά.

-Τα μακαρόνια και τα ρύζια μόνο με κατσικίσιο τυρί, όπως και οι πατάτες.

-Να τρώτε ωμά λαχανικά και φρούτα, σαν ένα ξεχωριστό και αυτούσιο γεύμα.

-Να μην λείπουν οι ξηρού καρποί απ την καθημερινότητά σας.

ΒΟΤΑΝΑ

Η Μολόχα (για κρυολογήματα), παρέα με την Λεβάντα, μπορούν να πίνονται συχνά.

Η Μέντα και τον Τζίντζερ, εξαφανίζουν τις ναυτίες (αρκούν λίγες γουλιές).

Τα Πορτοκάλια ολόκληρα και καθαρισμένα (όχι τον χυμό), τακτοποιούν τις καούρες.

Λίγη Πασσιφλώρα, Θυμάρι, Αγριμόνιο, Ματζουράνα, Βαλεριάνα, Χαμομήλι, Τήλιο, Καρυδόφυλλα και Εκουιζέτο, είναι ο,τι πρέπει για να μην απειλείται η εγκυμοσύνη.

Τα υπόλοιπα ξεχάστε τα!

ΨΥΧΗ

Η αποδοχή του μωρού, πριν ακόμη εμφανιστεί στον κόσμο, είναι πολύ σημαντική. Το έμβρυο νιώθει τα συναισθήματα που έχουμε γι αυτό. Βιώνει τα άγχη, τις στεναχώριες και την απόρριψη.
Καθ όλη την διάρκειά της, χρειάζεται ηρεμία και θετικές σκέψεις.

ΑΓΑΠΗ είναι η μυστική λέξη που θεραπεύει και προλαμβάνει τα πάντα!

Η ΑΓΑΠΗ και η ΑΠΟΔΟΧΗ είναι το μυστικό μιας πετυχημένης εγκυμοσύνης.

Να μην κάνετε αλόγιστη χρήση βοτάνων χωρίς την συμβουλή ειδικού Βοτανολόγου.Οι δραστικές ουσίες που περιέχοντα,δεν είναι πάντα ακίνδυνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου