Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Σάλτσα με σκόρδο και δυόσμοΕίναι ένας εύκολος τρόπος για να φάμε σκόρδο χωρίς να μυρίζουμε μετά.

Υλικά:
Σκόρδο........................................ 3 σκελίδες κομμένες σε λεπτές φέτες
Μπούκουβο καυτερό..................... 1 κ.σ.
Καλό ξύδι από κρασί................... ⅔ φλιτζανιού
Ξερός δυόσμος.............................. 4 κ.σ.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο... 1⅓ φλιτζανιού

Ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκουβο, το ξύδι και τις 2 κουταλιές ξερό δυόσμο σε ένα μπουκάλι 750ml. Κλείνουμε το μπουκάλι και ανακινούμε καλά. Αφήνουμε για μία εβδομάδα (μέχρι να βουλιάξουν το σκόρδο, ο δυόσμος και η πιπεριά), ανακινώντας καθημερινά το μπουκάλι. Κατόπιν προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και το ελαιόλαδο. 

Ανακινούμε καλά το μίγμα. Το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος και αφήνουμε για μια εβδομάδα πριν το χρησιμοποιήσουμε για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα και να μεταφερθούν όλα τα ευεργετικά συστατικά των αρωματικών και στο λάδι. Καλό είναι να το ανακινούμε καθημερινά κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί για λάδι και ξύδι σε σαλάτες, αλλά και ως μέρος μαρινάτας σε ψάρια και κρέατα. Δίνει πολύ ωραία γεύση, χωρίς να ενοχλεί όσους δεν τους αρέσει η μυρωδιά και η γεύση του σκόρδου. 

Συνήθως δεν το καταλαβαίνουν πως έχουμε βάλει σκόρδο. Επιπλέον διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου, της πιπεριάς και του δυόσμου. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να φάμε σκόρδο χωρίς να μυρίζουμε μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου