Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Πλαστελίνη από τα χεράκια σας.

Αν γυρίσετε πίσω στα παιδικά χρόνια σας, ποιο παιχνίδι θυμάστε να αγαπάτε πιο πολύ; Πέρα από τις (κλισέ) κούκλες και τα αυτοκινητάκια, όλοι κάποτε καταπιαστήκαμε με τη δημιουργία ενός ολότελα δικού μας κόσμου! Πώς το κάναμε; Με νερομπογιές, ξυλομπογιές, κηρομπογιές και –πολύ πιο παιχνιδιάρικα– με πλαστελίνη! Αυτό το εύπλαστο υλικό, άλλωστε, συνεχίζει και ξετρελαίνει τα παιδιά (και τα δημιουργικά μυαλά) όλων των ηλικιών!Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά σας πρέπει να είναι 3 ετών προτού πιάσουν πλαστελίνη!

Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά σας πρέπει να είναι 3 ετών προτού πιάσουν πλαστελίνη!

Ωστόσο, ξεραίνεται γρήγορα και χρειάζεται συχνή αντικατάσταση. Για να βάλετε τέλος στα περιττά έξοδα, εμείς σας παρουσιάζουμε ένα οικονομικό diy για να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη! Και επειδή (και) ο χρόνος είναι χρήμα, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η «παραγωγή» της απαιτεί μόλις 10 λεπτά από το χρόνο σας!

Φυσική πλαστελίνη
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. κρύο νερό
1 φλ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι φυτικό
χρώματα ζαχαροπλαστικής
λίγο αιθέριο έλαιο βανίλιας


Με το αλεύρι μέχρι σήμερα φτιάχνατε μόνο ψωμί. Τώρα όμως θα φτιάχνετε και πλαστελίνη!Με το αλεύρι μέχρι σήμερα φτιάχνατε μόνο ψωμί. Τώρα, όμως, θα φτιάχνετε και πλαστελίνη!

Πώς θα την φτιάξετε 
Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, ζυμώστε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα με τη σωστή σύσταση. Τέλος, προσθέστε λίγο έλαιο βανίλιας για να μυρίζει όμορφα η πλαστελίνη σας.

Tip Φυλάξτε τη ζύμη μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένα κουτάκια για να μην ξεραθεί!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου