Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Οι κρυφές θεραπευτικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς.

Τα φύλλα της ελιάς έχουν πολλές "κρυφές" θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας με τη χρήση των φύλλων της ελιάς. 


Ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια, όπως η πνευμονία, η φυματίωση, η γρίπη, ηπατίτιδα, έρπητα και άλλα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και χειρουργικές λοιμώξεις.
Τα φύλλα της ελιάς έχουν αφθονία ενώσεων οι οποίες βοηθούν στη διαδικασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνουν την ενέργεια, έχουν αντι-παράσιτικές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτά τα φύλλα βοηθούν μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και αντιμετωπίζουν ασθένειες της στεφανιαίας.
Ο κατάλογος των ασθενειών που μπορεί να θεραπεύονται με τις ενώσεις που υπάρχουν στα φύλλα ελιάς είναι μεγάλη. Χρησιμοποιώντας φύλλα ελιάς σαν τσάι μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά στη βελτίωση της υγείας σας αν πάσχετε από κάποια από τις ακόλουθες παθήσεις:
- Υψηλό ποσοστό λιπών στο αίμα
- Διαβήτη
- Έρπη
- Αθηροσκλήρωση
- Ηπατίτιδα Α, Β και Γ
- Αρθρίτιδα
- Μηνιγγίτιδα (τόσο από βακτήρια όσο και από ιούς)
- Διφθερίτιδα
- Λιστέρια
- Ελονοσία
- Έλκος
- Γρίπη
- Φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος
- Λοιμώξεις από χλαμύδια
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:
- 15-20 αποξηραμένα φύλλα ελιάς
- 200-300 ml νερό
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ελιάς σε αυτό. Βράζουμε για άλλα 2 ή 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα και μπορούμε να το πιούμε ζεστό ή κρύο κι αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι ή μέλι για να βελτιώσουμε την γεύση του! 

Για να φανεί η ενέργεια του τσαγιού, θα πρέπει να το καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Οι υγιείς άνθρωποι πρέπει να πίνουν, καθώς, θα αποτρέψει από την παρουσίαση ορισμένων ασθενειών.
Νεότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι ελιάς περιέχει ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου