Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Ο έρωτας στην εποχή μας.
Μπορεί να ακούγεται αρκετά σαν love story βγαλμένο από ταινία του Nicholas Sparks αλλά η αλήθεια είναι ότι θα σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Οι σχέσεις και η συντροφικότητα στις μέρες μας είναι αρκετά πιο περίπλοκες και ο λόγος, γιατί η κοινωνία και ο όλος ο κόσμος έχει αλλάξει σύμφωνα με τα

δεδομένα του τώρα. Άραγε οι προσπάθειες μας για να εκπληρωθεί η ανάγκη της συντροφικότητας είναι αρκετές ή μήπως δεν χρειάζεται καμία απολύτως προσπάθεια;

Οι περισσότεροι από εμάς γυρίζοντας στο σπίτι μετά την δουλεία θέλουμε να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση (ή και να σκρολάρουμε το facebook φυσικά). Και κάπου εκεί υπάρχει μια στιγμή που θα νοσταλγήσουμε μια αγκαλιά ή να πούμε μια κουβέντα με έναν άνθρωπο. 

Στην εποχή που ζούμε, το άγχος, η σκληρή δουλειά και το άδειο πορτοφόλι πλέον πάνε μαζί σαν ένα σλόγκαν μιας κωμικοτραγικής κατάστασης. Σαφώς όλοι θα πούμε το «υγεία πάνω απ” όλα» και πολύ σωστά, αλλά ένα φλερτ ένα ραντεβού, μία νέα γνωριμία δεν είναι επίσης κάτι ενδιαφέρον σε μια ζωή που η καθημερινότητα έχει καταντήσει σε υπέρτατο βαθμό ρουτίνα; 

Μία περιπέτεια που θα σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα πάντα γύρω σου; Φυσικά λόγω των νέων δεδομένων το φλερτ ή το «καμάκι» έχει μεταμορφωθεί σε ατελείωτες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι και σε έντονο, αποκρουστικό φλερτ.Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δυο διαφορετικές απόψεις.

Οι μισοί λένε ότι έχει χαθεί η ουσία και οι άλλοι μισοί ότι η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά. Όμως λόγω έλλειψης χρόνου για αρκετούς νέους και μη, αυτή η κατάσταση τους έχει ευνοήσει καθώς μία νέα γνωριμία μπορεί να γίνει πιο άμεσα. 

Και εκεί που χαλαρώνεις στον καναπέ και σκρολάρεις το facebook λοιπόν, παρατηρείς ένα νέο ποστ του ανθρώπου που γουστάρεις και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι όλες τις νοσταλγίες σου μπορείς να τις κάνεις πράξεις. Ξεκινάει η συζήτηση, γνωρίζεστε και πάει λέγοντας όπου φτάνει η μεγάλη στιγμή όπου η γνωριμία γίνεται με ένα καφέ ή ποτό και εκεί κρίνονται όλα. 

Που ξέρεις μπορεί να σταθείς τυχερός και όντως εκεί έξω να βρεις τον έρωτα σου με αυτόν τον τρόπο. Αν το δούμε σφαιρικά είναι αρκετά λειτουργικό αυτό το σύστημα γιατί στην εποχή μας η εξέλιξη έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο γύρω μας. Άρα πως γίνεται να μην επηρεάσει και την ερωτική μας ζωή; Κατά πόσο θεωρείται λογικό ή παράλογο; Η λέξη αποξένωση συνδέεται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με την κατάσταση της εποχής;

Ας δούμε λοιπόν και τους παραδοσιακούς τύπους που προτιμούν το face 2 face από το να μπουν στην διαδικασία του ιντερνετικού φλερτ. Εκεί που χαλαρώνεις στον καναπέ σου μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά, ανοίγεις την τηλεόραση και ξαφνικά σε πιάνει η νοσταλγία να συζητήσεις με κάποιον. 

 Δεν το σκέφτεσαι πολύ ώρα και πιάνεις το παλτό και πας στο μπαράκι στο παρακάτω στενό για μία μπύρα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο σενάρια. Η θα πας και απλά θα πιάσεις την πάρλα με τον barman ή ξαφνικά θα μπει μέσα αυτός/η που θα σου κάνει το κλικ. 

Στην προκειμένη περίπτωση είναι η ευκαιρία σου να κάνεις κίνηση. Σαφώς και έχεις το θάρρος από την στιγμή που γι’αυτό τον λόγο πήγες σε αυτό το bar. Εκείνη την στιγμή ξεκινάει το παραδοσιακό κλασικό ωραίο καμάκι από απλά πράγματα. Ένα κέρασμα, μια ματιά, ένα χαμόγελο θα είναι αρκετά για να υπάρξει ανταπόκριση. 

Στην συνέχεια απλά η βραδιά εξελίσσεται ωραία και από το επόμενο πρωί μπορεί απλά να έχεις γνωρίσει τον άνθρωπο που θες να είναι πλάι σου. Στην εποχή μας αρκετός κόσμος έχει ανάγκη για το πραγματικό και το αυθόρμητο και ειδικά στον τομέα του έρωτα. Ο λόγος γιατί αλλοιώθηκαν οι ζωές των ανθρώπων και η ανάγκη για λίγο χρώμα στην ζωή είναι αρκετά σημαντική για να φαίνεται όμορφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου