Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Μωράκια και ζωάκια μαζί!Οι περισσότερες εγκυμονούσες, έχουν στο μυαλό τους το πλάνο της γέννας, το να έρθει το μωράκι τους στο σπίτι και όλα γενικά να πάνε καλά.
Όταν όμως η οικογένεια που περιμένει μωρό έχει ένα τετράποδο μαλλιαρό φίλο στο σπίτι, θα πρέπει να το προσαρμόσει για τις αλλαγές που θα υποστεί και η δική του καθημερινότητα!Κάντε ένα πλάνο.

Οι «σκυλογονείς», θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με το τετράποδο μέλος της οικογένειας, που δεν μπορεί να καταλάβει ότι θα γίνουν αλλαγές. Αυτό περιλαμβάνει εκπαίδευση (τι χρειάζεται δουλειά, πότε θα γίνει, ποιος θα το αναλάβει).
Να το αφήνετε να μυρίζει για να συνηθίζει, να αποφασίσετε αν θα μπαίνει στο παιδικό δωμάτιο κλπ.

Οι τρόποι έχουν σημασία.

Αν υπάρχουν θέματα υπακοής, καλό θα ήταν να λυθούν πριν έρθει το μωρό στο σπίτι. Βασικές εντολές όπως «κάτσε», «μείνε», «άστο», θα είναι απαραίτητες! Ξεκινήστε όσο πιο σύντομα μπορείτε να θέσετε αυτές τις βάσεις.
Βάλτε τον σκύλο σας να κάτσει πριν τον βγάλετε βόλτα ή πριν τον ταΐσετε. Τα σκυλιά έχουν την τάση να «ξεχνάνε» αυτές τις εντολές αν δεν τις χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά!

Κάποια σκυλιά έχουν «μικρές χαριτωμένες ιδιομορφίες» που ο κηδεμόνας τις θεωρεί ακίνδυνες, μέχρι ένα μωρό να έρθει στο προσκήνιο.
Π.χ. κάποια σκυλιά έχουν το συνήθειο να πηδάνε πάνω στον ιδιοκτήτη τους για να τον καλωσορίσουν! Αυτό δεν είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ενθαρρύνουμε! Φανταστείτε αν ο γονιός έχει αγκαλιά το μωρό εκείνη την ώρα, μπορεί άθελα του πάντα, ο σκύλος να το γρατζουνίσει!

Μυρωδιά και εντολή.

Επιτρέψτε στον σκύλο να μυρίσει πράγματα του μωρού για να συνηθίζει στο νέο σκηνικό. Αν του επιτρέπετε να είναι στο παιδικό δωμάτιο, φτιάξτε του μια μικρή περιοχή που θα μπορεί να κοιμηθεί και όταν δεν σας βλέπει κρύψτε του λιχουδιές στο κρεβάτι του.

Αυτό θα τον κάνει να δεχτεί με θετικό τρόπο τις αλλαγές!
Ανοίξτε επίσης και σκορπίστε στο πάτωμα μερικά παιχνίδια του μωρού. Αν πάει να τα πάρει, δώστε του την εντολή «άστο» ή «μη» (ή όποια εντολή ακούει) και δώστε του ένα δικό του παιχνίδι. Έτσι θα μάθει πια είναι κατάλληλα για μάσημα και πια όχι.

Η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα.

Όσο περισσότερο πλησιάζετε στην ημέρα του τοκετού, εξασκηθείτε με μια κούκλα. Επιτρέψτε στον σκύλο να βλέπει καθημερινές ασχολίες όπως τάισμα, αλλαγή πάνας ή νανούρισμα. Αν υπάρξει αντίδραση όπως γάβγισμα, δαγκωματάκια ή να πηδάει πάνω σας, τότε θα ξέρετε ακριβώς πού θα πρέπει να επικεντρωθείτε και να δουλέψετε πριν τον ερχομό του μωρού.

Τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και προστατεύουν τα μικρά από την φύση τους. Κάνοντας τα παραπάνω βήματα, να είστε σίγουρες ότι θα βοηθήσετε να χτιστεί μια υπέροχη και δυνατή σχέση αγάπης και φροντίδας, ανάμεσα στο μωρό και στον σκύλο σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου