Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Η γυναικεία καρδιά θέλει....μπύρα!


Μικρότερο κίνδυνο παρουσίασης εμφράγματος φέρεται να έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν μπύρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα της Ιατρικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Scandinavian Journal of Primary Health Care», οι επιστήμονες 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών και κατέληξαν ότι οι γυναίκες που πίνουν μπίρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος, συγκριτικά με όσες πίνουν είτε πολλή μπίρα είτε καθόλου.
Μάλιστα, η στατιστική ανάλυση έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενώ από την άλλη η περιορισμένη κατανάλωση μπίρας φαίνεται να προστατεύει από έμφραγμα και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου