Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Φτιάξτε μόνοι σας κουμπιά από πηλό.Μετά τα ξύλινα κουμπιά που σας έδειξα (θα τα βρείτε εδώ ) και σας άρεσαν, σήμερα θα σας δείξω πώς έκανα χειροποίητα κουμπιά από πολυμερικό πηλό (polymer clay)!

Ο πολυμερικός πηλός διατίθεται σε διάφορα χρώματα και θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη Hobby και ζωγραφικής. ψήνεται στο φουρνό για να σταθεροποιηθεί και γίνεται σαν πορσελάνη. Περιέχει κόκκους, που δίνουν το εφέ πέτρας...είναι απλά ένα καταπληκτικό υλικό... πλάθεται και μοιάζει σαν πλαστελίνη!!! 

Μπορείτε να το δείτε σαν παιχνίδι και να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας! Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μινιατούρες, πέτρες για κοσμήματα... μπρελόκ, σκουλαρίκια και ότι μπορεί να κατεβάσει το μυαλό σας.
Εγώ έκανα μερικά κουμπιά για τα πλεχτά μου και ενθουσιάστηκα!


Ας τα πάρουμε από την αρχή: θα κόβετε λίγο-λίγο και θα το επεξεργάζεστε στα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει, θα το ζυμώνετε και θα το ανοίγετε και εσωτερικά για να ανακατευτεί καλά!! Αν έχετε την μηχανή που κάνουμε σπιτικά spaghetti περάστε το αρκετές φορές, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσει .
Στην συνέχεια στρώστε ένα ζελοφαν πάνω στον πάγκο εργασίας (ξεκολλάει πιο εύκολα από το ζελοφάν παρά από την ξύλινη επιφάνεια.)
Μετά με μια λεπίδα θα κόβετε την ποσότητα που θέλετε και με την βοήθεια ενός γυαλιού δημιουργήστε μία μπάλα
Αφού δημιουργήσετε την μπάλα, σε μέγεθος που εσείς θέλετε, πιέστε το γυαλί προς τα κάτω...Τέλος κάντε στα κουμπιά τρύπες με μία σακοράφα και ψήστε στους 130 βαθμούς για 30 λεπτά.
Εγώ έκανα διάφορα σχέδια ...

Αυτοσχεδιάστε σε σχέδια, μέγεθος και χρώματα!Είναι ένα πολύ ωραίο και διασκεδαστικό υλικό δοκιμάστε το!!!

Α! Και κάτι πού ξέχασα να αναφέρω είναι οτί είναι μία πολυ οικονομική λύση (το πακετάκι στοιχίζει περίπου 2 ευρώ) και ότι ο πολύμερικός πηλός δεν ξεραίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, αποθηκεύεται και επαναχρησιμοποιείται! Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι τα χρώματα να υπολογίζεται ότι μετά το ψήσιμο σκουραίνουν λίγο (φαίνεται και στις φωτογραφίες πιο πάνω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου