Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Φτιάξτε γάλα αμύγδαλου!


Τα φυτικά γάλατα έχουν πλέον ξεμυτίσει από τα καταστήματα με βιολογικά και μπορείς να βρείς μια μεγάλη ποικιλία φυτικών γαλάτων σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ. Λογικό αν σκεφτεί κανείς οτι 70% των ενηλίκων παγκοσμίως έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δεν έχουν δηλαδή το ένζυμο της λακτάσης που είναι απαραίτητο για την αφομοίωση της λακτόζης. Αναμφισβήτητα τα φυτικά γάλατα εμπορίου είναι μια καλύτερη επιλογή από το αγελαδινό γάλα, μια ματία όμως στη ταμπέλα με τα συστατικά εύλογα προβληματίζει για το πόσο φυσικά είναι. Αν λοιπόν έχεις χρόνο και όρεξη, το να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό φυτικό γάλα είναι πανεύκολο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα υφασμάτινο στραγγιστήρι ή μια γάζα, και να θυμηθείς να μουλιάσεις τα αμύγδαλα από το προηγούμενο βράδυ. Προτιμήσε λευκά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και για τη γεύση αλλά και για το χρώμα. Φτιάχνεται στη κυριολεξία μέσα σε 5 λέπτα και η γέυση είναι τόσο πλούσια που δε θα θέλεις να ξαναδοκιμάσεις τα γάλατα του εμπορίου.

Υλγικά για περίπου 500ml
-1 κούπα λευκά αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα) που έχεις μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ
-3 κούπες νερό
-1/2 κλωναράκι βανίλια μαγαδασκάρης (ή φυσικό απόσταγμα)
1 πρέζα αλάτι

Σουρώνεις το νερό από τα αμύγδαλα και βάζεις στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό. Φιλτράρεις το μείγμα μέσα από το στραγγιστήρι πιέζοντας με τα δάχτυλα ώστε να αδειάσει όλο το υγρό, ρίχνοντας το γάλα σε ένα βαθύ μπόλ. Μέσα στο στραγγιστήρι/ γάζα θα έχει περισσέψει ο πολτός από τη ψίχα του αμύγδαλου. Φύλαξε στη κατάψυξη γι’ άλλες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου