Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Αστράφτουν!!!Τζάμια....Κρύσταλα....Καθρέφτες......

Για το καθημερινό καθάρισμα όλων των επιφανειών, είτε πρόκειται για τα τζάμια των παραθύρων σας, είτε για καθρέφτες, είτε για την γυάλινη επιφάνεια ενός τραπεζιού, η σόδα (που καθαρίζει τα λίπη) και το λευκό ξίδι (που προστατεύει και γυαλίζει), αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά.
Δείτε εύκολους και γρήγορους τρόπους για να κάνετε τα γυαλικά, τα τζάμια και τους καθρέφτες σας να αστράφτουν!

Για τα τζάμια και τους καθρέφτες!
Διαλύστε 1 ποτήρι ξίδι οινοπνεύματος και 2 – 3 κουταλιές της σούπας σόδα σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Τρίψτε τα τζάμια με ένα σφουγγάρι καλά μουσκεμένο.
Αυτό το αφρώδες μείγμα καθαρίζει τις βρομιές και διαλύει τα λίπη χωρίς καμία προσπάθεια. Χρησιμοποιήστε έναν υαλοκαθαριστήρα από καουτσούκ, για να απομακρύνετε το επιπλέον νερό από τα τζάμια και τελειώστε με ένα σκούπισμα με τσαλακωμένο χαρτί από εφημερίδα.
Τους καθρέφτες (τους μουσκεύετε λιγότερο) και τους σκουπίζετε με ένα πανί με μικροΐνες.

Για πολύ βρώμικα τζάμια.
Πριν τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα σας με ξίδι, τρίψτε καταρχάς με ένα σφουγγάρι πασπαλισμένο με σόδα και ξεπλύνετε. Αν τα τζάμια σας έχουν σημάδια από μπογιές, εφαρμόστε πάνω στους λεκέδες ζεστό ξίδι, αφήστε το 10 λεπτά να δράσει και ξύστε το με ένα ξυράφι.

Για γυαλικά και κρύσταλλα.
Για να ξαναδώσετε στα γυαλικά σας όλη τους την χαμένη λάμψη, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι στο νερό που πλένετε τα πιάτα. Για τα κρύσταλλα προτιμήστε μόνο κρύο νερό και ξίδι και σκουπίστε τα αμέσως!

Για το παρμπρίζ.
Τα παρμπρίζ, τα τζάμια και τους καθρέφτες του αυτοκινήτου, καθαρίστε τα όπως τα τζάμια του σπιτιού. Μόνη ιδιαιτερότητα, πιθανά σημάδια κόλλας από παλιά αυτοκόλλητα, φεύγουν εύκολα με ζεστό ξίδι. Για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα, περάστε πρώτα με ένα πανί βουτηγμένο με ξίδι, το καουτσούκ των υαλοκαθαριστήρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου