Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Αποξηραίνουμε τα δικά μας μυρωδικά.Ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές πια χρησιμοποιούν «σπιτικά» μπαχαρικά. Οσοι έχουν φυτέψει έστω και λίγα σε γλαστρούλες στο μπαλκόνι τους έχουν, εκτός από μία όμορφη διακόσμηση και πλούσιο άρωμα, και φρέσκα μυρωδικά για την κουζίνα τους. Μόνο

που τα περισσότερα απ’ αυτά χρειάζεται να αποξηρανθούν πρώτα πριν χρησιμοποιηθούν για να δώσουν άρωμα στο φαγητό μας.
Για να αποξηράνουμε αποτελεσματικά τα μυρωδικά μας δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος.

Φυσικά με την «παραδοσιακή» αποξήρανση θα πετύχουμε κατά κανόνα το καλύτερο αποτέλεσμα, όμως αν βιαζόμαστε υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βάλουμε σχεδόν αμέσως τα μυρωδικά από τη γλάστρα στο φαϊ μας.

Οι πιο μεθοδικοί, βέβαια, προτιμούν τον πατροπαράδοτο τρόπο. Σε σκοτεινό και ξηρό μέρος κρεμάμε τα στεγνά κλωνάρια του μυρωδικού και περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να ξεραθούν. Αν πρόκειται για φύλλα χωρίς μίσχο, μπορείτε να τα τυλίξουμε με τούλι, οπωσδήποτε όμως πρέπει να τα κρεμάσουμε.

Για να μη σκονίζονται είναι καλύτερο να τα κλείσουμε στη συνέχεια σε μια χαρτοσακούλα μαναβικής που έχουμε τρυπήσει σε μερικά σημεία για καλύτερη κυκλοφορία αέρα. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε ώστε τα φύλλα να μην ακουμπούν τη σακούλα γιατί μπορεί να κολλήσουν πάνω της και να μην ξεραθούν σωστά. Με αυτόν τον τρόπο αποξήρανσης θα χρειαστούν περίπου 2-3 εβδομάδες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου