Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Αφρικανικό Ροδάκινο (Nauclea latifolia)Η Nauclea latifolia ή Αφρικανικό Ροδάκινο είναι ένας θάμνος φυλλοβόλος, που συνήθως διακλαδίζεται από χαμηλά κάτω από το κορμό και ανήκει στην οικογένεια Rubiaceae. Ποικίλλει ευρέως σε ύψος από περίπου 10 μέτρα έως 30 μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και την υγρασία. Τα φρούτα του τρώγονται.Το φυτό αναπτύσσεται σε ζεστό τροπικά κλίματα, σε υψόμετρο από το επίπεδο της θάλασσας περίπου 200 μέτρα, σε περιοχές όπου η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι περίπου 27 ° C. Είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία. Η καρποφορία αρχίζει όταν είναι περίπου 5-6 ετών. Τα λουλούδια είναι εξαιρετικά αρωματικά. Ο πολτός είναι βαθύς κόκκινος, υγρός, γλυκός με γεύση ώριμου μήλου και μοιάζει με τη φράουλα σε γεύση και υφή και είναι περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο.

Τα λουλούδια μαγειρεύονται και τρώγονται ως λαχανικό.
Ιατρικές χρήσεις Nauclea latifolia


Χρησιμοποιείται στη θεραπεία του διαβήτη
Η ρίζα είναι αντιπυρετικό και δυναμωτικό. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία του πυρετού και της δυσπεψίας.
Ο καρπός τρώγεται ως θεραπεία για το βήχα.
Ο φλοιός και οι ρίζες του φυτού περιέχουν περισσότερο από 1% ενός οπιούχου που είναι κλινικά πανομοιότυπο με το αναλγητικό φάρμακο «τραμαδόλη». Ο φλοιός είναι πλούσια πηγή τανινών.

Εκχυλίσματα του φυτού έχουν δείξει δραστικότητα έναντι της Escherichia coli, της Shigella flexneri, της Salmonella typhi και του Staphylococcus aureus (τα οποία είναι υπεύθυνα για γαστρεντερίτιδα στα παιδιά).

Το αλκαλοειδές strictosamine λαμβάνεται από τις ρίζες, τα φύλλα και το στέλεχος (φλοιός).
Ένα κατάλληλο είδος για διατήρηση και σταθεροποίηση του εδάφους.

Το δέντρο προσφέρει σκιά και λειτουργεί ως ανεμοφράκτης.
Μια κίτρινη χρωστική ουσία λαμβάνεται από τις ρίζες.
Το ξύλο είναι ανθεκτικό σε τερμίτες και χρησιμοποιείται και ως καύσιμο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου