Το Φυσικά εκ φύσεως δεν θεραπεύει ανίατες ασθένειες ούτε δίνει ιατρικές συμβουλές και ο χαρακτήρας του είναι καθαρά ενημερωτικός. Αυτό που κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε με αγάπη και σεβασμό πληροφορίες, προσφέροντας και ανταλλάσσοντας γνώσεις. Καλή πλοήγηση!

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Βασικές συμβουλές για τέλειες μαρμελάδες.Γράφει η Ευγενία Καλλέργη

Αρχίζει η εποχή με τα περισσότερα και νοστιμότερα φρούτα, οφείλουμε λοιπόν να την εκμεταλλευτούμε για να φτιάξουμε τις μαρμελάδες της χρονιάς.

Πρόκειται για εύκολες και διασκεδαστικές παρασκευές, που με λίγη προσοχή είναι εύκολο να πετύχουν.
Ξεκινήστε με μια κλασική μαρμελάδα (π.χ.πορτοκάλι) σε σχετικά μικρή ποσότητα για δοκιμή.

Γενικά πρέπει να θυμάστε ότι:

Τα φρούτα μας πρέπει να είναι ώριμα αλλά όχι υπερώριμα και οπωσδήποτε γερά, χωρίς χτυπήματα ή χαράγματα. Τα κόβουμε την τελευταία στιγμή πριν το βράσιμο της μαρμελάδας. Για να διατηρήσει η μαρμελάδα τη φρέσκια γεύση του φρούτου, την βράζουμε λίγη ώρα και σε δυνατή φωτιά. 

Απαραίτητη είναι μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και συνεχές ανακάτεμα με ξύλινη, αχρησιμοποίητη κουτάλα. Το λεμόνι και η ζάχαρη βοηθούν στο πήξιμο. Διατηρείται σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουμε αεροστεγώς για έναν περίπου χρόνο.

Μπορείτε να φτιάξετε και "φρέσκια" μαρμελάδα, για κατανάλωση μέσα σε λίγες μέρες. Θα βράσετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σας λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά με λίγη ζάχαρη -όση θέλετε. Θα προκύψει μια μαρμελάδα ελαφριά, με τη γεύση του φρούτου έντονη, ότι πρέπει για το πρωϊνό σας.

Καλά μαρμελαδομαγειρέματα

2 σχόλια:

  1. Καλή Αρχή και αναμένουμε τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Αγγελική...ελπίζουμε να σας ευχαριστήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή